MATKALLA MUOTOON – SUOMALAISTEN NAISTEN PUVUN KAAVOITUS N-2001-MITTAUSJÄRJESTELMÄN MUKAAN

Matkalla muotoon – suomalaisten naisten puvun kaavoitus N-2001-mittausjärjestelmän mukaan
Tekijä: Tarja Tiihonen; Satu Kivimäki
Kustantaja: Mikkelin ammattikorkeakoulu (2009)
Saatavuus: Tuote ei tilattavissa.
EUR   30,70
    
Arvostelut:
Kirjailija:
Kustantaja:
Kieli:
Suomi
Sivumäärä:
104 sivua
Asu:
Kierreselkäinen
Julkaisuvuosi:
Tuotesarja:
Tuoteryhmä:
ISBN:
9789515882516

EUR
30,70
Ilmainen toimitus

Tuote ei tilattavissa.
Matkalla muotoon – suomalaisten naisten puvun kaavoitus N-2001-mittausjärjestelmän mukaanzoom

30.70€ (Alv 10%) 27.91€ (Alv 0%)

Kirjan syntyyn on vaikuttanut kaksi asiaa: naisten uusi mittatutkimus ja kentältä Tiihosen (2006) kyselytutkimuksen kautta ilmi tullut tarve.

Suomessa naisten vaatetuksen mittausjärjestelmä on uusittu vuonna 2001. Uuden mittatutkimuksen tavoitteena oli saada suomalaisten naisten vartalolle paremmin istuvat vaatteet. Uusissa mittaustuloksissa on aiempiin mittataulukoihin verrattuna enemmän sekä mittoja että vartalotyyppejä ja pituusryhmiä. Siksi oli tarpeen kehittää uusi kaavajärjestelmä. Järjestelmää voidaan hyödyntää sekä standardikokoisten että yksilöllisten kaavojen piirtämisessä.

Kirja koostuu kahdesta osasta, joista ensimmäinen osa sisältää vyötärösaumattoman puvun peruskaavan ja hihan piirtämisohjeet sekä laskelmataulukot kaikille kuudelle vartalotyypille. Toisessa osassa esitetään yläosan vaatteen ja hihan kuositteluesimerkkejä, ammattiteknisiä rakenteita sekä malleihin liittyvien rakenteiden valmistusohjeita.

Kuosittelumallit ovat ajattomia, ja niiden pohjalta voi kaavoittaa myös muodin mukaan muuttuvia malleja. Tekijät valitsivat kuositeltujen mallien yhteyteen sellaisia ammattiteknisiä rakenteita, joita ei juuri esitellä muissa kirjoissa. Kirja soveltuu vaatteiden kaavoituksen opettajien ja opiskelijoiden käyttöön aikuis- ja ammattiopistoissa, ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa.Asiasanat: oppimateriaali vaatetusala kaavat vaatetussuunnittelu naiset vaatteet
Tuoteryhmä: Suomalaiset kirjat > Tekniikka. Teollisuus. Käsityö. Maa- ja metsätalous kotitalous. Liiketalous. Liikenne > Käsityö. Kotiteollisuus > Tekstiilityö > Ompelu


EUR
30,70
Ilmainen toimitus
SISÄÄNKIRJAUTUMINEN
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen
OMA TILI
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
ASIAKASPALVELU
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot